LAURENȚIU PANTAZI : „Facem eforturi să acoperim zone neoperative, mai puțin vizibile.”

0
2104

Pensionări masive la Inspectoratul Județean de Poliție Buzău. Nu mai putin de 49 de agenti de poliție și 14 ofițeri au ieșit la pensie în acest an. Potrivit reprezentanților instituției, pierderile de personal din ultima perioadă lasă în urmă un gol greu de completat.

Inspectoratul de Poliție Județean Buzău funcționează, în prezent, la o capacitate de 85 la sută. Și asta, ca urmare a faptului că de la începutul anului și până în prezent, 63 de poliţişti, dintre care 14 ofiţeri, s-au pensionat. În acest fel, s-a creat un deficit de personal, deși conducerea inspectoratului încearcă să-l acopere cu tineri absolvenți.

Balanța este însă greu de echilibrat, dat fiind că au plecat oameni cu peste 20 de ani de experiență. Cea mai mare lipsă este resimțită la serviciul de ordine publică, acolo unde zilnic pot apărea tot felul de situații deosebite.

“În anul în curs au ieșit la pensie 63 de polițiști 14 ofițeri și 49 de agenți. Nu vă ascund faptul că facem eforturi să acoperim și zonele neoperative, mai puțin vizibile. Au plecat oameni din zonă neoperativă pe care i-am prețuit mai mult în omentul în care am văzut că nu mai sunt. Era cineva acolo într-un birou și ziceam că e cineva acolo își face de treabă. Odată cu plecarea lui a văzut că deja trebuie să intrăm pe alte motoare, pe alte mișcări. Este un circuit destul de vast și în zona asta.  ”  a declarat cms. șef Laurențiu Pantazi, inspector-șef IPJ Buzău.

Inspectoratul Județean de Poliție Buzău are aproximativ 1000 de angajați. Cererile de pensionare vin în contextul în care Guvernul a decis, în aceasta vara, să adopte o ordonanţa de urgenţă pentru modificarea legii pensiilor speciale.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 + 1 =