Școala începe cu “protest”!

0
1598

Noul an școlar începe cu proteste, în judeţul Buzau. Chiar în prima zi de şcoală, dascălii buzoieni vor purta ecusoane inscripționate cu “Protest”.  Sindicaliştii sunt nemultumiti de salariile mici din Educaţie şi anunţă că vor urma alte proteste, la nivel naţional!

Dascălii ameninţă cu greva, nemulţumiţi de salariile mici. Cu câteva zile înainte de începerea noului an şcolar, Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ  a  anunţat că va declanşa o serie de proteste, dacă Guvernul nu va încheia un acord scris prin care se angajează să soluţioneze mai multe probleme cu care se confruntă salariaţii din Educaţie. Astfel,  luni, 11 septembrie,  la debutul anului școlar , cadrele didactice din Buzău vor purta ecusoane inscripționate cu “Protest”.

“La Buzău am stabilit, pentru data de 11 septembrie a.c. când va fi deschiderea oficială a anului școlar, colegii noștrii să poarte un ecusor pe care scrie protest.” a spus Ion Dobre, lider SÎP.

Sindicaliştii se plâng că sporurile salariale se calculează prin raportare la salariile de bază de anul trecut, ceea ce înseamnă că profesorii pierd, în medie, peste 3% din venitul brut.

În plus, profesorii sunt nemulţumiţi de cuantumul mic al creşterii salariilor pentru anul viitor. Mai exact, calculele  arată că dacă salariile brute ar creşte cu 50%, în realitate fiecare angajat din învăţământ ar primi doar cu 25% mai mult, ca urmare a trecerii contribuţiilor de la angajator la angajat.

“În mod special s-a pornit de la legea de salarizare care va produce efecte în scurt timp și care duce la îngroparea învățământului. Sunt nemulțumiri legat de cum se calculează la această dată salariile.” a adăugat Ion Dobre, lider SÎP Buzău .

Dacaărevendicarile nu le sunt luate în seamă, vor începe acțiunile de protest. Astfel, în data de 2 octombrie, între orele 12:00 şi 14:00, vor fi pichetate toate prefecturile din reședințele de județ, iar pe 4 și 5 octombrie va fi pichetat sediul Guvernului.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 + 6 =