Localnicii din comuna buzoiană Vadu Pașii își riscă zilnic viața

0
1307

 

Localnicii din comuna buzoiana Vadu Paşii, dar  nu numai,  îşi riscă viaţa zilnic pe podul de cale ferată  pentru a ajunge în orașul  Buzău, la serviciu sau cu treburi.  După  închiderea  vechiului  pod,  pentru lucrări de reabilitare, navetiștii au găsit o cale sigură de acces, pe lângă podul de cale ferată, la o distanţă extrem de mică faţă de şine, situaţie care le pune viaţa în pericol.

„Şantier în lucru“ este pancarta care îi intampina pe cei care încearcă să traverseseze podul de peste râul Buzău, de la Vadu Pașii, construit după un proiect al celebrului arhitect Anghel Saligny. Pe toată durata lucrărilor la vechiul pod, traficul pietonal va fi închis, iar în acest sens s-au montat deja panouri metalice care să nu mai permită accesul pietonilor. Navetiștii sunt pe de-o parte bucurosi ca au început, în sfârșit, lucrările  la acest obiectiv , însă pe de altă parte, sunt nemultumiți de faptul  nu mai pot traversa acest pod. Aceștia au găsit  o cale sigură de acces, pe lângă podul de cale ferată, la o distanţă extrem de mică faţă de şine, punându-şi astfel viaţa în pericol.

Pentru siguranța oamenilor, responsabilii de la CFR spun că lucrurile nu vor rămâne așa. Ei vor monta pancarte cu accesul interzis în zonă, iar cei care se vor încumeta să traverseze podul de cale ferată vor primi amenzi usturătoare.

În schimb, autoritățile locale din comuna buzoiană Vadu Pașii caută soluții pentru a ajuta navetiștii să ajungă în condiții cât mai bune în municipiul Buzău.

Lucrările la vechiul pod presupun, pe lângă înlăturarea stratului de bitum şi înlocuirea cu un alt material, şi îngustarea căii de circulaţie la maximum 2 metri, precum şi consolidarea pilelor. La 5 metri distanță de cel vechi, în aval, va fi construit un nou pod. Lucrările de constructie la noul obiectiv vor dura aproximativ doi ani.

Pentru acestă lucrare de construcție, banii vin de la Ministerul Dezvoltarii, iar investiția se ridică la peste 26 milioane de lei. În plus, pentru demararea lucrărilor, Consiliul Județean Buzău a alocat suma de 1,5 milioane,  din fonduri proprii.

Lucrarea va fi executată de un consorțiu format din mai multe firme, printre care și Integral Buzău, societate de construcții care a ridicat și reabilitat mai multe clădiri din oraș.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

13 + = 16