Gunoi scump, servicii proaste

0
1247

Serviciile proaste în raport cu tarifele mari practicate de societatea RER Ecologic în municipiul Buzău au devenit subiect de ample dezbateri și critici în Consiliul Local. Unii aleși acuză vehement modul superficial în care se efectuează măturatul străzilor și al trotuarelor. Asta, în condițiile în care Buzău se află printre orașele cu cele mai scumpe tarife de ridicare a gunoiului menajer.

Aleșii municipali sunt tot mai nemulțumiți de serviciile operatorului de salubritate al municipiului Buzău, RER Ecologic Service. Unul dintre consilieri, care este și președintele unei asociații de proprietari, se arata indignat față de modul total superficial în care angajații societății efectuează măturatul străzilor și al trotuarelor.

“Am văzut angajat al RER-ului care ce face? Ia din trotur și duce în spațiul verde că este al Urbis-ului. Dacă nu eliminăm într-un fel sau altul situația asta banii pe care îi dăm RER-ului îi dăm degeaba. (…) Orașul arată rău! ” spune Ion Barbu, consilier local PNL.

Consilierii buzoieni consideră că tarifele mari percepute de RER Ecologic nu se justifică în modul în care arată străzile și trotuarele din municipiu, sau zonele din spatele blocurilor.

Un președinte de asociație de proprietari îi acuză pe cei de la RER Ecologic că umflă artificial tariful de ridicare a gunoiului, prețul real fiind cu 50 de bani mai mic, dacă s-ar calcula corect tariful.

“Dacă s-ar calcula tariful, prin repartizarea la cele 78.000 de persoane deservite, tariful cu cheltuielile pe care le pune, fără nicio modificare la cifrele puse de RER, ar fi mai mic decît tariful actual.” spune Dumitru Stanciu, președinte Asociație Proprietari PT 5/2.

Buzăul este unul dintre orașele din țară cu cele mai mari tarife la ridicarea gunoiului menajer pentru persoane fizice. De exemplu, în municipiul Oradea, același operator, respectiv RER Ecologic Service, aplică un tarif de 9 lei și 50 de bani de persoană, în timp ce la Buzău, același serviciu este taxat cu 11 lei și un ban.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

73 + = 76