ALTE COZI LA BULETINE

0
1084

 

Vara este pe sfârșite însă ghișeele Serviciilor Publice de Evidență a Populației sunt în continuare luate cu asalt de romînii veniți din străinate pentru a-și face noi acte de identitate. La Buzău și Râmnicu Sărat, zilnic, zeci de persoane solicită eliberarea de documente.

Angajații Serviciilor Publice de Evidență a Populației au în continuare zile de foc. Românii din străinatate, veniți în țara pentru a-și petrece concediul, profită de timpul liber ca să îți schimbe și cărțile de identitate expirate. La Râmnicu Sărat, cozile de la ghișee i-au determinat pe angajații instituției să își prelungească programul de lucru.

Multe solicitări au venit și din partea stranierilor ai căror copii minori au împlinit 14 ani și au avut nevoie de cărți de  identitate.

“Ca în fiecare an luna august ne-a dat bătăi de cap la nivelul serviciului. Atât pe partea de evidență a pesrsoanelor cât și pe partea de stare civilă. De exemplu, pe partea de evidență a persoanelor, au fost prezenți la ghoșeul nostru un număr mai mare de cetățeni care au solicitat eliberarea actului de identitate. Printre aceștia se numără și cetățeni veniți din străinătate  care au solicitat schimbarea actului de identitate ca urmare a expirării sau pentru copii care au împlinit 14 ani și nu au fost în țară la împlinirea vârstei pentru obținerea unui act de identitate .” a declarat Gheorghe Tablet-șef Serviciul Public de Evidență Populației Rm. Sarat.

În unele situatii, cetățenii veniți din străinătate au cerut eliberarea documentelor de identitate în regim de urgență.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 87 = 93