Proiect pentru prima plaja amenajată pentru persoanele cu dizabilități din Europa

0
1183

De anul viitor, plaja 3 Papuci din Constanţa devine prima plajă din Europa amenajată pentru persoanele cu dizabilităţi. Proiectul, iniţiat de un psiholog constănțean, este inspirat după cele existente în Statele Unite. Plaja va cuprinde zone de șezlonguri, zone de cearșafuri, spații pentru terapie prin sport și muzică, scenă pentru evenimente, zonă de stimulare auditivă, vizuală și tactilă.

O suprafaţă de 22.000 de metri pătraţi de nisip este pusă la dispoziție pentru  Parcul Terapeutic „Plaja Dizabilităţii”. Vor fi amenajate vestiare, duşuri, toalete, cort de prim-ajutor, alee senzorială și rampe de acces.

“Vom încerca prin acest concept să aducem ceea ce se face în mediu terapeutic, într-o camera structurată de terapie, vom încerca să aducem în mediul înconjurător. De ce facem acest lucru? Pentru că cea mai mare problem cu care ne confruntăm în recuperarea oricărui copil ce prezintă orice fel de dezvoltare este cum anume reușește el să se adapteze la mediul înconjurător. ”spune Cristina Gemănaru – psiholog

Centrul Psihologic “Marea Neagră”, organizatorul proiectului în valoare de 100.000 de euro , a amenajat deja primele zone, din cele 16 disponibile. Copiii vor avea și un câine al lor, specializat în terapii.

Pentru vara 2018, se estimează că un număr de peste 200.000 de persoane cu dizabilitati, şi însoţitori ai acestora, vor veni să se bucure de zona specială pentru relaxare. Cel puțin 200 de voluntari din 10 ţări vor asigura buna desfăşurare a evenimentelor pe timpul sezonului estival. Intrarea pe acest sector de plajă va fi liberă,  iar accesul la facilităţile oferite de organizatori, gratuit.

Turiştii dornici să ofere o mână de ajutor persoanelor aflate în plin proces de recuperare, sunt, de asemenea, bineveniți.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

46 + = 49