Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a vizitat joi două unităţi militare dezafectate din comuna buzoiană Unguriu

0
1227

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, alături de Marcel Ciolacu au vizitat în cursul zilei de joi, 31 august, două unități militare dezafectate din comuna buzoiană Unguriu. Pe o suprafață de 15 hectare se va contrui un penitenciar ce va avea rol de unitate de transfer pentru penitenciarele ce vor intra pe viitor in lucrări de modernizare.

“Primul pas a fost făcut, domnul ministru (n.n. Ministrul Justiției – Tudorel Toader) şi-a dat acceptul pentru locaţie. Unităţile militare încă aparţin Ministerului Apărării Naţionale, dar sunt dezafectate. Ministerul Apărării Naţionale va transfera terenul către ministerul Justiţiei şi apoi vor începere demersurile necesare”, a declarat vicepremierul Marcel Ciolacu.

Nu se știe încă dacă va fi construit un penitenciar mare sau mic însăe este considerat o investiţie foarte importantă pentru judeţul Buzău, unde vor fi create în jur de 1.500 de locuri de muncă .

Aleșii locali au solicitat Ministerului Apărării să aprobe transferul fostelor unități militare U.M. 01635, U.M. 01661 și U.M. 01698 în administrarea Primăriei Unguriu și transformarea fostelor depozite chimice ale Armatei în penitenciar.

„Domnul ministru a venit să inspecteze fostele unități militare propuse în ianuarie 2017 de Consiliul Local Unguriu pentru transformarea lor în penitenciar”, a precizat Petre Emanoil Neagu, presâședinte Consiliul Județean Buzău.

Primarul comunei Unguriu, Ciprian Tirizică, a afirmat că realizarea unui penitenciar în zonă „ar crea multe locuri de muncă”.

„Pentru preluarea unităților militare dezafectate au fost făcute demersuri încă din anul 2007, administrația locală reușind să obțină avize inclusiv de la Ministerele Justiției și Finanțelor. Consiliul Local a propus recent transformarea acestor spații în penitenciar, lucru care se pretează de minune și ar crea multe locuri de muncă”, a declarat, pentru Agerpres, Ciprian Tirizică.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 + 7 =