Lucrările la noul pod de la Vadu Pașii încep de săptămâna viitoare

0
1611

Noul pod de la Vadu Pașii, peste râul Buzău, va fi situat lânga cel vechi construit de celebrul arhitect Anghel Saligny. Demararea investiției are și un dezavantaj pentru navetiști deoarece pe podul vechi circulația va fi interzisă chiar și cu piciorul. Lucrările de construcție a noului pod vor dura aproximativ doi ani.

Una caldă, alta rece pentru sătenii din localitatea buzoiană Vadu Pașii. De luni, 4 septembrie, ei nu vor mai putea trece pe podul vechi de peste râul Buzău nici măcar cu piciorul, deoarece încep lucrarile de construcție la noul pod.  Navetiştii vor fi cei mai afectaţi, deoarece trebuie să facă un ocol de 10 km ca să ajungă în oraş.

Noul pod va fi reabilitat cu bani de la Ministerul Dezvoltarii, investiția ridicandu-se la peste 26 milioane de lei. Lucrarea va fi executată de un concorțiu format din mai multe firme printre care și Integral Buzău, societate de construcții care a ridicat și noua maternitate din municipiu.

“Vom da ordinul de începe a lucrărilor. Termenul de execuție este de aproximativ 24 de luni. Așadar este vorba de reabilitarea ți punerea în valoare a podului monument istoric iar lângă se va construi un pod care va fi pentru traficul rutier. Lucrarea este aceeași. Toată lucrarea trebuie terminată în 24 de luni din momentul semnării ordinului de începere. Eu cred că șa sfârșitul anului viitor se va circula pe acest pod.” a declarat Petre Emanoil Neagu-președinte Consiliul Județean Buzău.

Construit după un proiect al celebrului arhitect Anghel Saligny la sfârsitul secolului al XIX-lea, inițial doar pentru traficul feroviar, podul de la Vadu Pașii a deservit circulația rutieră din anul 1949 și până în primăvara anului 2005, atunci când a fost închis după ce o viitură puternică a afectat rezistența podului.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 + 2 =