5% din mașinile participante la trafic sunt un pericol iminent

0
365

Verificările din ultimele 6 luni făcute în trafic de către inspectorii Registrului Auto Român (RAR) au arătat că aproape 5% dintre vehicule prezentau un pericol imineant de accidente. Mai exact un număr de 1.758 de vehicule aveau defecțiuni grave la sistemele de frânare și direcție, la punți și fuzete.

Registrul Auto Român a verificat în trafic peste 35.000 de vehicule în toată țara. Dintre acestea, la aproximativ 48% s-a depistat cel puțin o neconformitate tehnică. Din punctul de vedere al siguranței rutiere ponderea de respingere al vehiculelor neconforme a fost 37,21%.

Din totalul autoturismelor, autoutilitarelor, motocicletelor și remorcilor oprite, 39% au prezentat diferite probleme tehnice sau legate de documente, iar 2,2% au fost neconforme din punct de vedere al dovezii de efectuare a inspecției tehnice periodice (dovada de efectuare a ITP expirată, dovezi de efectuare a ITP false).

În urma testărilor efectuate, pentru 9,27% dintre autovehiculele verificate inspectorii RAR au constatat depășiri ale limitelor admise ale emisiilor poluante.

Una dintre măsurile luate de Poliția Rutieră constă în reținerea certificatului de înmatriculare.  Acesta poate fi redobândit numai după efectuarea unei inspecții tehnice specifice la reprezentanțele Registrului Auto Român.

În urma controalelor mixte desfășurate în județul Cluj-Napoca de către Registrul Auto Român și Poliția Rutieră, în primele șase luni ale acestui an au fost aplicate 355 sancțiuni, a fost reținute două permise de conducere și 304 certificate de înmatriculare.

Potrivit directorul general al Registrului Auto Român, George-Adrian Dincă, rezultatele controalelor desfășurate în trafic nu reflectă starea generală a parcului auto din România, deoarece echipajele mixte R.A.R. — Poliție opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de a prezenta defecțiuni.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here