Criză la centru de transfuzie sanguină Buzău

0
1262

Centrul de transfuzie Sanguină Buzău se confruntă în continuare cu o situaţie critică. Numărul celor care trec pragul instiuției este tot mai mic de la o luna la alta. Mai grav este ca a scăzut şi numărul donatorilor fideli, la care se poate apela în situaţia în care anumite grupe de sânge sunt deficitare.

La Centru de Transfuzie Sanguină Buzau este pustiu în acesta perioadă a anului. În timp ce în spitale pacienţii au nevoie urgentă de sânge, la unitatea sanitară se prezintă tot mai puţini deonatori. Mulţi pleacă în concedii, în timp ce alţii sunt la muncă în străinătate. Reprezentanţii centrului speră ca lucrurile să se schimbe odată cu venirea anotimpului rece.

Mai grav este că a scăzut şi numărul donatorilor fideli, la care se poate apela în situaţia în care anumite grupe de sânge sunt deficitare.

Donatorii au anumite beneficii, cum ar fi o zi liberă de la serviciu, tichete în valoare de aproape 70 de lei şi analize gratuite. Pentru un pacient, o pungă de sânge asigurată la momentul potrivit poate însemna grăbirea însănătoșirii sau poate face chiar diferența dintre viață și moarte!

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 17 = 27