Ambasadorul George Maior, fost director al SRI, a refuzat să răspundă întrebărilor forului în ancheta alegerilor prezidenţiale din 2009

0
1337

Potrivit Agerpre.ro comisia parlamentară de anchetă privind alegerile prezidențiale din 2009 a decis, luni, să îl informeze pe președintele României, Klaus Iohannis, referitor la faptul că fostul director al SRI ambasadorul George Maior a refuzat să răspundă întrebărilor forului.

Propunerea a fost făcută de deputatul PSD Liviu Pleșoianu și a fost adoptată cu șapte voturi pentru, două împotrivă și trei abțineri.

„La propunerea domnului Pleșoianu, colegii au votat să facem o informare către președintele României cu privire la faptul că răspunsurile date de domnul Maior nu au fost satisfăcătoare”, a precizat președintele comisiei, deputatul PSD Oana Florea.

Ea a precizat că s-a abținut de la vot. „Eu m-am abținut de la vot, acesta a fost votul membrilor comisiei, nu aștept nimic decât îl informez cu privire la faptul că domnul Maior, în calitate acum de ambasador, s-a prezentat la comisie și membrii comisiei care au votat se pare că nu au fost satisfăcuți de răspunsurile primite și consideră că nu e în regulă această atitudine a domnului Maior”, a explicat Oana Florea.

Președintele comisiei parlamentare a adăugat că rămâne la latitudinea șefului statului ce decizie va lua, subliniind că membrii comisiei nu au competența de a cere sancționarea lui George Maior.

„Nu pot să judec. Și prin faptul că sunt jurist știu că în unele țări lumea s-a prevalat de dreptul la tăcere sau de dreptul de a nu te autoincrimina și în unele cazuri oamenii chiar nu au răspunsuri, de aceea m-am abținut de la vot. (…) Nu avem competențe să cerem sancționarea. Rolul meu de președinte este să supun la vot propunerile membrilor, ceea ce am și făcut. Aceștia au decis că este util un astfel de demers. Eu, personal, nu aștept nimic, nu pot decât să pun în aplicare ceea ce prin vot democratic membrii comisiei au decis”, a arătat Oana Florea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

36 + = 39