TAXA PE APA DE PLOAIE, ELIMINATĂ

0
1146

Locuitorii municipiilor Buzău și Rm. Sărat ar putea fi scutiți de plata taxei pe apa de ploaie, chiar de luna viitoare. De asemenea, persoanele juridice din cele doua orase vor achita o taxa redusa cu 30%. Decizile au fost luate astăzi, în cadrul ședinței Asociației de Dezvoltare Intercomunitară  Buzău 2008 la solicitarea vicepremierului Marcel Ciolacu, liderul PSD Buzău. În zilele următoare, primăriile celor două orașe ar urma să convoace ședințe de Consiliu Local pentru apune în aplicare hotărea adoptată astăzi. Reprezentantii Companiei de apă Buzău spun că deciziile de astăzi pot avea efecte nedorite în ceea ce privește calitatea serviciilor de evacuare a apei rezultată din precipitații abundente.

Membrii Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Buzău 2008 (ADI 2008) au aprobat astăzi eliminarea taxei pe apa meteorice în cazul  persoanelor fizice din municipiile Buzău și Râmnicu Sărat, precum și reducerea facturilor persoanelor juridice pentru acest serviciu cu 30%. Hotărârile au fost luate la solictarea imperativă a vicepremierului Marcel Ciolacu, președintele PSD Buzău.

Președintele Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Buzău 2008, Petre Emanoil Neagu, a precizat că, pentru intrarea în vigoare a hotărârii de astăzi începând chiar cu luna viitoare, este nevoie ca Primăriile Buzău și Râmnicu Sărat să convoace ședințe extraordinare de consiliu local cât mai repede posibil.

Conducerea Companiei de Apă Buzău nu se împotrivește deciziei luată de membrii Asociației de Dezvoltare Intercounitară Buzău 2008, însă atrage atenția că hotararea de astăzi ar putea avea efecte nedorite asupra calității serviciilor de evacuare a apei meteorice în zilele cu precipitații abundende. Totodată, eliminarea taxei meteorice ar putea determina și disponibilizări în cadrul operatorului regional de apă și canalizare.

Tot astăzi, membrii Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Buzău 2008 au decis înființarea unor noi puncte de lucru ale Companiei de Apă în comunele Măgura, Năeni, Cozieni, Calvini și Padina.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 21 = 28