Demiteri prin fax

0
1540

13 șefi de inspectorate au fost demiși prin fax vineri seară, după terminarea programului. Șefii inspectoratelor școlare din Caraș-Severin, Ialomița, Ilfov, Brăila, Buzău, Vrancea, Constanța, Sibiu, Olt, Arad, Tulcea, Mehedinți și Călărași au fost revocați din funcție chiar de către ministrul Educatiei, Liviu Pop. Ordinele de revocare din funcții vor întra în vigoare peste 15 zile, conform legii.

Florina Stoian face parte din cei 13 șefi de inspectorate școlare din țară ce au fost înștiințați vineri seară de dezia luată de ministrul educației Liviu Pop.

În notificare se invocă întârzierea apărută în transmiterea unui raport al Compartimentului Audit din IŞJ Buzău şi faptul că pe site-ul instituţiei nu au fost publicate declaraţiile de avere şi de interese pe anul 2016.

Decizia va fi contestată de către Florina Stoian deoarece, pune aceasta, se bazează pe argumente puerile.

„Am primit documentul iar motivele invocate sunt nişte făcături. Mă voi consulta cu un avocat şi, cel mai probabil voi contesta documentul şi îşi voi căuta dreptatea”, a declarat Florina Stoian.

Ordinul îşi produce efectele începând cu 4 septembrie 2017, dată până la care Ministerul Educaţiei trebuie să numească un nou inspector şcolar general.

Conducerea ISJ va fi preluată, cel mai probabil, de Nela Wamsiedel cea care ocupă funcţia de inspector şcolar general adjunct în urma unui concurs câştigat în luna aprilie 2017.

Florina Stoian se află la cel de-al doilea mandat în fruntea învăţământului buzoian, început la 1 iunie 2016.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

55 + = 63