Sporturi nautice la mare

0
1142

Turiştii de pe litoral nu renunţă la sport nici în vacanţă. Cuceriţi de briza mării şi de valuri, aceştia îşi testează limitele prin practicarea sporturilor nautice.  Kitesurfingul, stand-up paddle, surfingul sau plimbarea cu caiacul, au rămas la modă şi în acest sezon. Cu fiecare plimbare pe apa Mării Negre, aventurierii au parte de noi provocări şi de adrenalină.

Curajul şi spiritul de aventură – acestea sunt principalele elemente de care au nevoie turiştii dornici să încerce sporturi nautice. Nimic nu se face la întâmplare. Începătorii preferă stand-up paddle, un sport în care echilibrul este cel mai important. Pentru o oră de distracţie, turiştii scot din buzunare o sută de lei şi sunt asistaţi de un instructor.

Stand-up paddle şi surful a făcut furori în acest an şi în rândul copiilor. Micuţii au uitat de jocurile pe plajă şi castelele din nisip şi sunt determinaţi să cucerească marea.

Cei mai experimentaţi, dar şi cu dare de mână, au rămas fideli kitesurfingului, un sport dificil care implică, pe lângă echilibru, cârmuirea unui zmeu imens.

O oră de kitesurfing costă 50 de euro. Cine a spus da provocării s-a îndrăgostit de acest sport. Este şi cazul lui Călin. În câţiva ani a devenit profesionist şi, în prezent, îi învaţă şi pe turişti.

Cine nu are curajul să practice sporturi nautice, poate face mişcare pe plajă. În acest an, turiştii pot testa bicicletele cu acţionare electrică şi cu roţi speciale pentru plimbarea pe nisip.

Vizitatorii de pe litoral îşi aleg locul de cazare în funcţie de activităţile pe care vor să le facă la mare. Conform unui studiu realizat de motorul Momondo, jumătate dintre români îşi planifică vacanţa după ce se informează pe internet şi cu ajutorul sfaturilor primite de la familie şi colegi. Lucru confirmat chiar de ei.

Pentru a nu fi dezamăgiţi, specialiştii ne sfătuiesc ne consultăm în prealabil cu agenţii de turism.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 87 = 96