ÎN TOPUL ÎNCASĂRILOR

0
1061

Fiscul buzoian a încheiat primele 6 luni ale anului cum nu se putea mai bine. Nu este vorba doar despre depășirea planului de încasări la bugetul de stat, ci și despre derularea a numeroase acţiuni de combatere a evaziunii fiscale.

În primele 6 luni, inspectorii fiscali din Buzău au efectuat sute de acţiuni de inspecţie fiscală şi controale şi cercetări la faţa locului. Numai în luna iulie, Regionala Finanţelor Publice Galaţi, la care este arondat şi judeţul Buzău, a realizat încasări din activitatea fiscală în sumă totală de 883,23 milioane lei, cu 9,14% în plus faţă de veniturile programate. Dintre administraţiile judeţene ale finanţelor publice din regiunea de sud-est, cea din Constanţa a colectat suma cea mai mare din taxe şi impozite: 229,67 milioane de lei. Ea este urmată de Administrația Fiscală Galaţi cu încasări de 125,23 milioane de lei si de cea din  Buzău cu 98,87 milioane de lei .

“În primele 6 luni ale anului au fost înaintate organelor de urmărire penală pentru continuarea cercetărilor 39 de acte de control cu sesizări penale aferente cu un prejudiciu total de 67124 mii lei. ” a declarat Valentin Orșa-șef Administrația Fiscală Buzău.

Ascunderea bunurilor ori a surselor impozabile, omiterea  unor date in actele contabile ori evidenţierea unor operaţiuni fictive, precum si refuzul nejustificat de a prezenta organelor competente documentele legale sunt principalele nereguli și probleme cu care confruntat inspectorii fiscali in timpul controalelor.

“Toate aceste activități au dus, în semestrul 1, la un total net al veniturilor bugetare colectate de către AJFP Buzău în valoare de 509,99 milioane lei față de un program de încasări de 499 milioane lei stabilit de conducerea centrală. Gradul de realizare al programului de încasări venituri bugetareeste realizat în procent de 102,2 la sută.” a adăugat  Valentin Orșa.

Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice  Buzău are, în prezent, peste 60 de inspectori de control. În 2013,  42 de direcții județene ale finanțelor publice din țară s-au desființat, iar în locul lor s-au înființat direcții regionale ale finanțelor publice.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 83 = 93