Pregătiri de demolare

0
1399

Peste o lună începe demolarea clădirea fostei Maternităţi din Buzău. Operațiunea de demolare va costa aproximativ 200.000 de euro, iar lucrările vor începe numai după obținerea autorizațiilor necesare.

O expertiză comandată de Consiliul Judeţean Buzău arată faptul că imobilul vechii Maternităţi nu mai corespunde unei funcţiuni similare de unitate medicală, chiar şi în condiţiile unei intervenţii la structura de rezistenţă şi la zidărie. De asemenea, pentru reabilitarea clădirii ar fi nevoie de cheltuieli uriaşe, de aproape 900.000 de euro. În aceste condiţii, vechiul sediu al Maternității Buzău va fi demolat din temelii, într-o lună.

“Trebuie luate autorizațiile de demolare. Primăria municipiului Buzău, probabil că într-un termen rezonabil de timp, ne va elibera autorizația de demolare. Asta este legislația, e nevoie de mai multe avize, trebuie să aștepți 30 de zile. ” a declarat Petre Emanoil Neagu-presedinte CJ Buzău.

Pe suprafața de un hectar lăsată liberă după demolarea vechii Maternităţi ar putea fi construit un alt obiectiv de utilitate publică. Deocamdată, Consiliul Județean Buzău nu are încă o soluție.

“Acolo vom face ceva de utilitate publică. Vom face consultări publice, iar ce va reieși din interesul cetățeanului trebuie să fie și sustenabil.” a adăugat Petre Emanoil Neagu-presedinte CJ Buzău.

Clădirea în care a funcţionat maternitatea din Buzău este construită în anul 1960, iar destinaţia iniţială a fost cea de închisoare. Din 1970 şi până în ziua în care a întrat în conservare, după deschiderea noii Maternităţi, imobilul a funcţionat neîncetat fără reparaţii capitale.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

9 + 1 =