GRECIA, ÎN TOPUL PREFERINȚELOR

0
1467

Se pare ca Litoralul românesc sau cel din Bulgaria nu mai este atat de tentant pentru turiștii români. Cel puțin în acest sezon estival, Grecia conduce detașat într-un clasament al destinațiilor de vacanță. De asemenea, și Turcia a pierdut teren printre preferințele românilor, de frica unor eventuale atentate teroriste. În România, pe turiști îi sperie altceva: prețurile mari în raport cu serviciile de proastă calitate oferite!

Dacă în ultimii ani, alegeau să își petreacă vacanțele în Bulgaria sau la noi în țară, românii au simțit nevoia de o schimbare, în  acest an. Dovada că, pe locul 1 în preferințele românilor în acest sezon estival este Grecia. Specialiștii din turism spun că Grecia a venit cu oferte chiar mai bune decât cele din Bulgaria, pe fondul unei reticențe a românilor față de Turcia, țară cu imaginea afectată de atentatele teroriste din ultimul an.

“Grecia este anul acesta asaltată de români. Având în vedere că din cauza situației internaționale Turcia este un pic analizată pe toate părțile (…). Toate insulele sunt full. Rezervările s-au făcut de acum un an, din 20-16 pentru 2017, acum facem pentru 2018.” spune Doru Brătulescu, tour – operator.

În același timp, stațiunile românești devin din ce în ce mai inaccesibile pentru turiști.

“Prețurile sunt mari. Din cauza serviciilor care nu prea sunt. Este un semnal ca anumite condiții de cazare sunt lăsate la latitudinea altora care nu știu ce să facă. Te întreabă: “Domnule unde pot să mă duc?” și eu nu pot să îi spun o chestie care deși e reală, eu aș vrea să nu fie. Iar atunci îl dirijez undeva unde nu vreau să fiu sunat la telefon să mi se spună ce rău am ajuns sau unde am ajuns. “  a mai spus Doru Brătulescu, tour – operator.

Specialiștii din turism spun că și pentru 2018, previziunile arată că românii vor alege în număr la fel de mare ca destinație turistică Grecia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

6 + 2 =