Teatru pentru copii, târguri și show-uri de gătit de ziua Brăilei

0
1081
sursa foto: Obiectiv Vocea Brailei

 

Cei care nu s-au decis încă ce să facă în minivacanța de Sf. Maria, pot opta pentru un citibreak la Brăila, oraș aflat în mare sărbătoare, cu ocazia Zilelor Municipiului. Târguri, parade, spectacole, festivaluri, mâncare tradițională și show-uri de gătit, sunt evenimentele care se deruelaza în aceaste zile, astfel încât și cele mai pretențioase gusturi să fie satisfăcute. Nu lipsește din program nici Ziua Marinei, sărbătorită tradițional sub atenta supraveghere a Zeului Poseidon și a nimfelor sale.

Timp de 5 zile, orașul de pe malul Dunării este gazda mai multor festivaluri naționale de teatru pentru copii și folclor, târguri de anticari și buchiniști, târguri de meșteșugari – cu artiști sosiți inclusiv din Republica Moldova și care își creează operele chiar în fața celor care doresc să le cumpere – spectacole de jazz, muzica de promenadă, show-uri de live cooking și spectacole ale unor artiști români în vogă.

“Zilele acestea Brăila se distrează. Avem mai multe festivaluri naționale dans și muzică pentru copii, teatru national pentru copii “Cărabuș”. Avem de asemenea lucruri foarte interesante de natură culinară, mancare naturală pregătită de bucătari renumiți.”  a spus Marian Dragomir, primar Brăila

Nu lipsesc nici paradele de porturi populare, de mașini de epocă și de costume destinate teatrului pentru copii. În ce privește mașinile de epocă, bătrânele doamne ale șoselelor sosite la Brăila din întreaga țară au întors capete și au trezit admirația tuturor. Mulți au profitat de ocazie să testeze, fie o mașină clasic americană, fie limuzina preferată cândva de presedinții francezi.

Zilele Municipiului Brăila cuprind, ca de fiecare dată, și Ziua Marinei, sărbătorită cu fast și în spirit cu adevarat marinăresc, de Flotila Fluvială a Dunării. Zeul Poseidon va conduce ostilitățile și va veghea ca vechile ritualuri și jocuri marinărești ale lupilor de apă dulce să fie respectate cu strictețe. Nu va lipsi nici compeția de canotci organizată de Ivan Pațaichin, între Brăila și Galați.

Zilele Brăilei se vor termina cu spectacole de artificii și lasere.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 2 = 9