MODERNIZARE CU SACRIFICII

0
1234

Va urma o perioadă grea pentru medicii și pacienții de la Spitalul Județean Buzău, odată cu începerea modernizării blocului operator. Doar trei din cele șapte săli de operații   vor rămîne deschise, iar, dacă va fi cazul, medicii ar putea opera și noaptea. Lunar, la Spitalul Județean Buzău au loc circa 800 de intervenții chirurgicale, iar de 4 decenii n-au mai fost făcute lucrări de modernizare în  toate cele 7 săli de operații. 

Modernizarea blocului operator la Spitalului Județean din Buzău a bătut până acum pasul pe loc. Trei dintre firmele înscrise în cursa pentru atribuirea lucrărilor, pentru un contract cu statul în valoare de aproape 4 milioane de euro, au contestat rezultatul unei prime etape a licitaţiei organizate de Consiliul Județean Buzău. Chiar dacă toate reclamațiile au fost respinse, timpul acordat soluţionării a prelungit licitaţia pentru încredinţarea lucrărilor. În prezent s-a încheiat procedura de evaluare tehnică a ofertelor depuse și urmează evaluarea financiară, moment în care nu sunt excluse și alte contestații. Medicii de la Spitalul Județean Buzau așteaptă cu nerăbdare începerea dar mai ales finalizarea modernizării blocului operator, astfel încât pacienții să nu mai bată drumul la clinicile din București. În plus, de 40 de ani, n-au mai fost făcute lucrări de reabilitare în toate sălile de operații.

După începerea lucrărilor de modernizare a blocului operator, va urma însă o perioadă grea pentru medici și pacienți. Concret, vor rămîne deschise doar trei din cele șapte săli de operații, iar, dacă va fi cazul, medicii ar putea opera și noaptea. Lunar, la Spitalul Județean Buzău au loc circa 800 de intervenții chirurgicale, iar mai bine de jumătate dintre acestea sunt urgențe medicale.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 67 = 75