„LITORALUL” DIN MIJLOCUL CÂMPIEI

0
1462

 

Câmpia Râmnicului ascunde în mijlocul ei, la graniţa dintre judeţele Buzău şi Brăila, un microclimat extrem de benefic sănătăţii. Este vorba despre Lacul Balta Albă, cunoscut pentru calităţile terapeutice ale nămolului sapropelic. Cu o suprafaţă de peste o mie de hectare, lacul se bucură de renume încă de la sfârşitul secolului trecut, când rivaliza cu vestitele stațiuni Mangalia si Techirghiol.

Cum mergi pe drumul naţional 22, de la Râmnicu Sărat spre Brăila, ajungi în localitatea Balta Albă, un areal al cărei peisaj pare desprins din zona Deltei Dunării. Este deja de notorietate că apa de aici, clorurată, sodică, slab magneziată şi slab sulfatată, deţine în adâncurile sale un „aur negru” mai preţios decât petrolul si chiar decât aurul adevarat. Este vorba despre un nămol tămăduitor, care face adevărate minuni în privinţa sănătăţii. Aici a funcționat demult o staţiune balneară însă acesta s-a distrus in totalitate. Din 2009, tratamentul cu nămolul terapeutic se poate face din nou, după ce un investitor din Rm. Sarat a concesionat de la Apele Române plaja de la Balta Albă şi a transformat-o într-o mică staţiune. Vestea despre calitățile terapeutice ale apei din Balta Albă s-au răspândit rapid în toată țara. Lacul, cu o suprafaţă de peste o mie de hectare, se bucură de renume încă de la sfârşitul secolului trecut, când rivaliza cu vestitele stațiuni Mangalia si Techirghiol.

Pe lângă băile în apa sărată a lacului turistii pot beneficia în câteva reprize de tratamentul cu nămol sapropelic. Este recomandat pentru aparatul locomotor, afecţiuni dermatologice, reumatismale, ginecologice sau ale sistemului nervos. Nămolul sapropelic este folosit la fabricarea renumitelor produse Pell Amar.

Umbreluțe din stuf sunt presărate pe toată plaja cu nisip fin. Două piscine cu apă sărată sunt la dispoziția turiștilor care aleg stațiunea doar pentru bălăceală și bronz.

Stațiunea din mijlocul câmpiei oferă multe alte servicii turistice. Cazarea se poate face într-o pensiune cu restaurant la parter, în căsuţe cu trei locuri, dar şi în corturi.

“Cazarea se poate face la pensiunea de două stele. Camera matrimonială este de 80 ron/noapte. Se poate face cazare și la căsuțe. Acestea au 3 locuri, pat matrimonial plus un pat de o persoană. Cazarea este de 70 ron/noapte. Se pot face și campări cu cortul, la 30 de ron/noapte, și se maipot face și campări cu rulota la 50 de ron/noapte, în spații special amenajate.” a spus

Elena Vâlcu, administrator complex turistic .

Seara, turiștii au ocazia să petreacă la terasa pensiunii, cu muzică lăutărească și mâncare ieftină.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 24 = 28