Cod portocaliu de căldură extremă

0
1946

Începând de sâmbătă, 12 august, între orele 9:00 — 18:00, va fi Cod portocaliu de căldură extremă în zonele joase de relief din sudul, centrul și estul teritoriului, unde, pe arii extinse, indicele temperatură-umezeală va atinge și chiar depăși pragul critic de 80 de unități.

Tot până sâmbătă, la ora 18:00, în municipiul București și în alte 23 de județe din Muntenia, nordul și estul Olteniei, sudul Banatului și în cea mai mare parte a Moldovei și Transilvaniei va fi Cod galben de disconfort termic ridicat, cu temperaturi maxime ce vor fi cuprinse între 35 și 37 de grade.

De sâmbătă după-amiază, ora 18:00 — până duminică, la ora 12:00, va fi în vigoare un Cod portocaliu de instabilitate atmosferică deosebit de accentuată în jumătatea de vest a teritoriului, unde vor fi averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie și căderi de grindină.

ANM precizează că, în după-amiaza zilei de duminică (13 august) și la începutul nopții de duminică spre luni (13/14 august), manifestări specifice instabilității atmosferice vor apărea și în celelalte regiuni, dar pe arii mai restrânse.

Pe de altă parte, în cea mai mare parte a Munteniei și, local, în Dobrogea și Moldova, disconfortul termic va fi ridicat și se vor mai înregistra temperaturi maxime în jurul valorii de 35 de grade.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 88 = 89