INDIGNAT DE “EROIMUL” TURIȘTILOR

0
1077

Un pompier din cadrul  ISU Dobrogea a postat pe contul de facebook un mesaj adresat atât constănțenilor, dar mai ales, turiștilor sosiți pe litoral care aleg să ignore, cu bună știință, steagul roșu, care interzice scăldatul în mare, dar  și indicațiile salvamarilor. Mesajul vine după ce numeroase persoane și-au găsit sfârșitul în valurile mării.

Prin mesajul sau, Răzvan Călin, pompier al ISU Dobrogea, le transmite celor care ajung la mare să nu facă pe eroii și să respecte sfaturile salvamarilor. Concediul pe litoral trebuie să fie o perioadă de distracție, și nu una care să se termine cu o tragedie.

“Măi oameni buni, aveti rude, prieteni, cunostințe care vin la mare.
Reamintiți-le ca au muncit 1 an întreg să vină într-un concediu să se distreze, nu să se înmormânteze!!
Reamintiți-le că îi iubiți, că vă place să vă întâlniți, să vorbiți, să vă distrați. Spuneți-le să nu facă pe eroii dacă vin la mare.
Cred că nu a fost zi vara asta în care să nu avem un înecat. Sau dacă am avut, a compensat cu o altă zi când au fost mai mulți.
Vin la mare cu familia și nu înțeleg că salvamarii nu sunt puși doar „de design”, respectați-le sfaturile! ”

Sursa: FACEBOOK

Tot în mesajul său se arată revoltat de inconstiența părinților care intră în mare cu copii mici, în ciuda steagurilor roșii arborate de salvamari, pe plaje.

 

“Intră în apă cu copii de 5-7 ani și se duc la apă adâncă, sau în valuri. Ce vină au copiii ăia că părinții sunt inconștienți?!
……Cel care a intrat ieri ( n.n. marți) și a salvat fetița și mama de la înec, a murit înecat, dispărut în mare, găsit azi dimineață la ora 5.
Azi( n.n. miercuri) la ora 7, când erau valurile „cât casa”, o altă persoană aprox 47 de ani, a intrat în apă și s-a îndepărtat de mal. A fost scos în jurul orei 9:30….decedat! …..Steagurile arborate nu sunt de la Skittles și nici nu fac parte din cele „3 culori cunosc pe lume”. Ele vă pot salva viața dacă le respectați! “

În final angajatul de la ISU Dobrogea îl roagă pe turistul român să rămână un membru al familiei sale ăi nu un numar în statistica neagră, a celor înecați în mare.

De la începutul sezonul estival și până în prezent 18 persoane și-au pierdut viața după ce s-au aventurat în valurile mării.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

56 + = 66