Niciun material auxiliar nu mai este valabil

0
1518

 

Ministrului Educației a decis cu doar o lună înainte de  începerea anului școlar, ca niciun material auxiliar să nu mai este valabil. Ministrul Liviu Pop a dat însă asigurări că toți elevii vor avea manuale pe bănci, la debutul noului an școlar 2017-2018 ce va începe luni, 11 septembrie.

Ministrul Educației, Liviu Pop, din nou, asigurări, că toți elevii vor avea manuale pe bănci la începutul școlii. Ministrul a mai spus că toate cele 20 de măsuri din educație cuprinse în programul de guvernare vor fi implementate până la începutul lunii septembrie.

“În ceea ce înseamnă retipărirea, pentru învățământul liceal și primar, avem tpate manualele asigurate la nivelul inspectoratelor școlare. Urmează distribuirea lor în unitățile școlare.” a declarat Liviu Pop-minstrul Educației.

Un alt anunț important, făcut miercuri de Liviu Pop, se referă la manualele auxiliare, care începând de astăzi nu mai sunt valabile. Ministrul a emis și un ordin în acest sens, urmând ca noile norme privind materialele didactice auxiliare să fie elaborate pe parcursul următoarelor 30 de zile.

“Pentru învățământul gimnazial avem 118 posibile titluri de programe școlare. Pentru clasa a 5-a explicit sunt 108titluri, dintre care aproximativ 20 sunt în trunchiul comun. În general cam 20 de discipline sunt în trunchiul comun pentru fiecare nivel de învățământ.” a mai spus Liviu Pop.

Auxiliarele sunt culegeri si alte materiale, pe langa manualele scolare, pe care părinții erau totusi obligati să le cumpere in cursul anului scolar.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 11 = 17