Focar de infecție

0
1032

 

Focar de infecție într-un bloc din municipiul Buzău. Garsoniera în care locuiește o bătrână arată precum o grotă: nu are curent electric și este năpădită de insecte, gunoaie și mirosuri pestilențiale. Vecinii, oripilați, spun că locatara de la parter nu a mai făcut curat în casă de foarte mulți ani și tot de atunci nu s-a mai spălat. Locatarii au făcut nenumărate plângeri la autorități, însă nicăieri nu au găsit rezolvare.

 

Locatarii unui bloc turn din cartierul buzoian Micro III îndură de mulți ani mirosul de urină, mizeria și, de multe ori, ocările bătrânei Artemisa, o femeie singură, de aproape 86 de ani. Stă mai tot timpul la intrarea în bloc și cerșește. Vecinii sunt foarte supărați pe ea, dar batrana crede că lumea e rea și exagerează.

Mizeria din casă este insa greu de imaginat: camere întunecate, fara curent electric de mulți ani, sufocate de resturi adunate din tomberoane, gândaci care colcăie printre farfuriile nespălate de mult timp și, deasupra capului, o pânză de păianjen înnegrită de praf și de fumul lumânărilor cu care proprietara locuinței își face lumină noaptea.

Tanti Artemisa strânge bidoanele de bere în sufragerie și în cada din baie, pe care nu a mai folosit-o de mulți ani. Își face nevoile în bidoane și aruncă totul pe geam. Nu acceptă ajutor din partea vecinilor, pentru că, spune ea, i-ar putea fura din lucruri.

Locatarii din bloc au făcut nenumărate plângeri la autorități, însă nicăieri nu au găsit rezolvare. Toți spun că, fiind proprietate privată, se poate pătrunde în locuință doar printr-o hotarare in instanță. Demersul ar fi însă unul de durată. Oamenii nu mai suportă să știe că pe aceeași scară cu ei se află o sursă de boli, gândaci și șobolani.

 

Femeia în vârstă de 86 de ani are probleme de vedere și de auz. Tanti Artemisa este văduvă de mulți ani iar rudele ei sunt plecate din județ.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 58 = 66