Șeful OPC Constanța comparat cu un Cattani al Litoralului romanesc

0
1365

Comparaţie şocantă făcută de un senator PSD la adresa şefului OPC Constanţa. Parlamentarul PSD Nicolae Moga l-a avertizat pe Horia Constantinescu să nu ajungă precum comisarul Cattani. În film, celebrul comisar anti-corupţie sfârşeşte ucis.

Şeful OPC Constanța s-a făcut remarcat după ce a închis mai multe unităţi alimentare care puneau în pericol sănătatea turiştilor şi a constănţenilor. La o întâlnire organizată între hotelieri și autorități, Horia Constantinescu a fost avertizat de senatorul PSD Nicolae Moga să iasă mai puţin în presă cu „nenorociri”, spunând că dacă se face mai mult PR decât treabă acest lucru este în deserviciul turismului. Fraza de final a atras însă atenția ziariștilor:

„Nu imi doresc sa fiti un Cattani al Litoralului romanesc !” a spus senatorul PSD Nicolae Moga.

Comisarul Cattani, un procuror (italian) anti-mafia dintr-un serial de televiziune, sfârşeşte ucis. Șeful OPC Constanța este convins că mesajul senatorului vine în întâmpinarea activității sale, arătând că doar i se atrage atenția să fie precaut și să se păzească.

„Declarația dânsului era mai mult decât părtinitoare fațăde mine, în sensul că își dorește să continuăm cu îndreptarea derapajelor de pe Litoral și SPERĂ să nu ajung, nu în sensul de „ai grijă că te omor eu”, deloc ! (…. )mă știu cu domnul senator Moga de foarte mult timp, m-a susținut în campaniile electorale în care am fost implicat în județul Constanța, mi-a fost alături, ne sfătuim, ne susține cu acte normative, deci sigur nu îmi adresa o amenințare. (…) Suntem colegi de partid. Și ăsta era mesajul : “ai grijă de tine !”, nu în sens amenințător” a spus Horia Constantinescu – șef OPC Constanța.

În replica, senatorul PSD, Nicolae Moga, susține că totul a fost doar o glumă.

„A fost o glumă, domnule ! I-am spus, „domnule, fă-ți treaba, protejează consumatorul, arată și lucrurile pozitive, pentru că dacă nu facem P.R. pozitiv și arătăm numai lucrurile rele nu facem decât un deserviciu turismului românesc.” Asta am spus. Și eu nu-mi doresc ca tu să fii asimilat ca și Cattani al Constantei, și nu-mi doresc să sfârșești cum a sfârșit el” a spus Nicolae Moga – senator PSD.

De altfel, şi premierul Mihai Tudose, aflat pe litoral, la inaugurarea unui hotel de lux a transmis că nu vrea eroi apăruţi peste noapte, făcând referire directă la controalele inspectorilor ANPC pe litoral.

” Atât timp cât aceste armate de oameni în control și în verificări vor acționa cu bună credință și pentru interesul cetățeanului și al turismului, sunt perfect de acord.( … ) Nu îmi plac acei eroi de peste noapte care se trezesc foarte brusc că ei sunt salvatorii nației și taie-n carne vie chiar și acolo unde nu este cazul ” a declarant Mihai Tudose.

Și atunci, mesajul lui Horia Constantinescu a fost unul pacifist, însă a subliniat că instituția OPC-ului nu poate deveni „o autoritate de publicitate a litoralului românesc”, ci are obligația să spună ce a descoperit.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

8 + = 15