În zilele următoare se vor înregistra temperaturi record pentru acest an

0
1383

 

Revine canicula! Meteorologii au anunţat, începând de vineri, cod portocaliu de caniculă şi în sud-estul ţării. Chiar şi astăzi, terometrele au arătat, la orele amiezii, valori de peste 36 de grade Celsius, la umbră. În municipiul Buzău, persoanele pot primi asistenţă medicală în patru refugii de prim ajutor dar şi în incinta farmaciilor.

Canicula a pus stăpânire pe toate regiunile țării, iar zona de sud-est nu a facut excepție. Astăzi, la Buzău, la orele prânzului, termometrele au arătat valori de 36 de grade Celsius, la umbră. În zilele caniculare, persoanele pot primi asistenţă medicală în patru refugii de prim ajutor. Acestea sunt amenajate în Palatul Comunal, Piaţa Crâng, Piaţa Centrală şi în Piaţa Dorobanţi. Toate aceste puncte de prim-ajutor sunt deservite de asistenţi medicali, beneficiază de aer condiţionat şi sunt dotate cu rezerve de apă rece. De asemenea, cetăţenii pot vizita centrele pentru a-şi măsura tensiunea arterială.

Pentru a fi evitate situaţiile de risc, medicii recomandă tuturor persoanelor evitarea expunerii la soare, în intervalul 11-18, mai ales persoanelor vârstnice. Cei care sunt nevoiţi să iasă din casă sunt sfătuiţi să poarte haine din materiale uşoare, culori deschise şi să poarte o pălărie, pentru a fi feriţi de soare.

Totodată, se recomandă consumul a cel puţin doi litri de lichid iar înainte de a pleca de acasă, aplicarea unei creme cu factor de protecţie ridicat. Medicii atrag atenţia că cele mai vulnerabile categorii la temperaturile ridicate sunt vârstnicii, bolnavii cronic şi copiii.  Totodată, minorii nu trebuie lăsaţi singuri în maşini, pentru a se evita eventuale tragedii.

Este cod roșu de caniculă în județele Satu Mare, Bihor, Arad, Timiș, Caraș-Severin, Sălaj, Cluj, Mureș, Alba, Hunedoara, Mehedinți și Dolj, unde se vor înregistra temperaturi maxime extreme, comparabile cu recordurile absolute ale perioadei, și care se vor situa între 39 și 42 de grade. Restul țării este sub cod portocaliu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

81 + = 86