CONTRACTELE PART-TIME, LA CONTROL

0
1512

Se anunţă acţiuni permanente de control la angajatorii cu salariați part-time. Și asta deoarece mulți patroni încheie contracte part-time și le dau angajaților bani la negru, deși aceștia muncesc poate mai mult de 8 ore pe zi. Peste 360.000 de români apar în acte cu un singur job, part-time, plătit în medie cu 500 de lei.

În perioda următoare, inspectorii de muncă din Buzau vor să îi identifice pe salariații care figurează în contractele individuale de muncă cu salariul minim pe economie, dar care în realitate primesc mai mulți bani de la angajator. În vizor vor fi si salariații care au trecute în acte 2 sau 4 ore de lucru pe zi part-time, însă în realitate lucrează mult mai mult.

În Codul muncii, orele suplimentare nu sunt permise în cazul contractelor cu normă. Salariații part-time, care muncesc deseori peste program, pot cere de la angajator plata acestor ore, mulți ajungând chiar și la intentarea unor procese.

Angajatorii prinși pe picior greșit, în afară de a fi obligați la plata orelor peste program, vor amendați de Inspectoratul Teritorial de Muncă.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

41 + = 42