Liviu Pop: “Legea educației naționale oferă elevului dreptul de a avea manual școlar gratuit…”

0
1500

 

Elevii claselor a V-a sunt prima generaţie care vor face sport după manual. O spune Ministrul Educației, Liviu Pop care precizează că manualul pentru  Educație fizică și sport va fi găsit de copii pe bănci începând cu data de 11 septembrie. Liviu Pop  propune ca și elevii înscriși la programul “Școala după Școală” să facă, obligatoriu, cel puțin 30 de minute de mișcare, pe zi.

Mai este o lună și jumătate până va suna clopoţelul, iar pentru unii elevii, noul an școlar aduce discipline noi. Prezent la Buzău, Ministrul Educației, Liviu Pop a precizat că elevii de clasa a cincea vor fi prima generație care va avea manuale de sport. Licitaâia pentru aceste cărți se va finaliza în câteva zile iar școlile trebuie să le comande.

“Legea educației naționale oferă elevului dreptul de a avea manual școlar gratuit, indiferent că este în învățământ de stat, privat sau în limba minorităților. Fapt pentru care respectăm articolul 69, alineatul 4, din legea eduvației naționale.” a spus Liviu Pop.

Și copiii înscriși la programul „after-school” vor fi îndemnați să facă mai multă mișcare. Ministrul Educației, Liviu Pop, propune ca elevii să facă zilnic, cel puțin  30 de minute  de sport.

“O să vin cu propunerea zilele acestea, ca numărul de ore alocat programului Școală după școală să crească la 3 ore, indiferent de nivelul de învățământ, și obligatoriu din cele 3 ore, minim 30 de minute să fie dedicate sportului și mișcării. Adică nu se va mai face program Școală după școală în nicio unitate de învățământ din România fără 30 de minute de mișcare.”a mai spus Liviu Pop.

În medie, pentru un singur exemplar de manual de sport tipărit Ministerul Educaţiei alocă 10 lei. Printre informațiile pe care le cuprinde noul manual sunt capacitatea motrică, dezvoltare fizică armonioasă, igienă și protecție individuală.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

81 + = 85