Pagubele ploilor din ultima săptămână

0
1182

Inundațiile din aceasta luna au făcut prăpăd în județul Buzău. Potrivit autorităților, valoarea totală a pagubelor produse de ploi totalizeaza peste 2 milioane de euro. Reprezentanții Consiliului Județean Buzău se asteaptă ca banii necesari combaterii efectelor inundaţiilor să fie alocati de Guvern, din Fondul de rezervă.

Ploile torenţiale din această lună au provocat pagube însemnate, în partea de nord a judeţului Buzău. Localitatile Lopătari, Gura Teghii, Căneşti, Chilii, Mânzăleşti, Vintilă Vodă şi Beceni au fost grav afectate de viiturile şi de scurgerile de apă de pe versanţi. Autoritatile au realizat o evaluare estimativă a pagubelor produse de fenomenele meteorologice extreme pe care o vor înainta Guvernului. Deocamdată, Consiliul Județean Buzău va interveni în zonele afectate de inundații și viituri.

“Din fonduri proprii vom învepe lucrările în zona Cănesti, pentru că acolo trebuie întradevăr. Noi am reușit să restabilim traficul, dar trebuie să intervenim de urgență pentru a consolida zona. Nu așteptăm întâi fonduri guvernamentale că există riscul ca cetățenii din acea zona să rămână calamitați”. a spus Petre Emanoil Neagu, președinte CJ Buzău.

Pentru reluarea, în condiții optime, circulației rutiere pe tronsoanele din județ afectate de viituri și inundații, este nevoie de peste 2 milioane de euro.

Banii care ar urma să fie trimiși de Guvern în teritoriu vor  fi folosiţi strict pentru refacerea infrastructurii rutiere, a terasamentelor și malurilor de apărare, dar și a drumurilor și podețelor afectate de viituri.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

9 + 1 =