Ziua Imnului

0
1117

Ziua Imnului a fost celebrată și la Mausoleul Eroilor de la Mărășești. Alături de oficialități și militari ai Garnizoanei Focșani, zeci de persoane au venit să asiste la festivități. La finalul programului dedicat Zilei Imnului Național, cei prezenți în fața monumentului, militari sau civili, au lansat în aer lampioane.

Ziua Imnului Național a fost marcată în Vrancea printr-o serie de manifestări ce au avut loc la Mausoleele Eroilor din Mărăști, Mărășești și Soveja. La Mărășești, zeci de persoane s-au alăturat  oficialităților și militarilor Garnizoanei Focșani pentru a sărbători Imnul Național al României. Manifestările au debutat cu o slujbă religioasă oficiată în memoria celor căzuți la datorie pe câmpul de luptă. Oficialitățile au ținut să se adreseze celor prezenți, subliniind importanța momentului.

Imnul Național al României a fost interpretat într-o manieră cu totul specială de doi copii îmbrăcați în costume populare.

Manifestările oficiale dedicate Imnului Național au luat sfârșit cu defilarea Gărzii de Onoare a Garnizoanei Focșani prin fața tribunei oficiale.

Oamenii au apreciat modul în care au fost organizate manifestările,  iar mulți dintre ei și-au anunțat prezența și în ziua de 6 august  cînd va fi marcată împlinirea a 100 de ani de la luptele date la Mărășești în 1917.

Corul Pastorala a încheiat ziua cu un minirecital, nu înainte ca cei prezenți, militari sau civili, copii sau adulți să lanseze în aer zeci de lampioane.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 + = 14