Caniculă și disconfort termic pentru 15 județe

0
1584

ANM  a emis o atenționare pentru jumătatea de vest a țării, începînd de marți și până joi inclusiv.

Asfel, pentru ziua de marți, 1 august, a fost emisă o atenționare de Cod GALBEN, din cauza unui val de căldura ce va afecta majoritatea regiunilor.

În Banat, Crișana, Maramureș, cea mai mare parte a Transilvaniei și în sud-vestul Olteniei, vremea va fi caniculară și disconfortul termic în accentuare.

Miercuri și joi aceste județe vor intra sub Cod PORTOCALIU, iar indicele temperatură-umezeală va atinge pe arii relativ extinse pragul critic de 80 de unități și local îl va depăși ușor. Temperaturile maxime se vor situa frecvent între 35 și 37 de grade Celsius.

Județele vizate de această avertizare sunt: Alba, Arad, Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Caraș-Severin, Dolj, Hunedoara, Mehedinți, Maramureș, Mureș, Sibiu, Sălaj, Satu Mare și Timiș.

Meteorologii atenționează că valul de căldură se va intensifica pe parcursul zilelor de miercuri și joi, urmând ca în cele 15 județe să se instituie o avertizare Cod portocaliu de caniculă.

Meteorologii au emis un Cod galben pentru restul țării. În nordul și estul Olteniei, sud-estul Transilvaniei, Moldova, Muntenia și Dobrogea, disconfortul va fi ridicat, iar maximele termice se vor situa în general între 35-37 de grade.

Valul de căldură va persista și la sfârșitul săptămânii, precizează meteorologii.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 + 8 =