Cornel Tudose, un nou proiect ce are în mijloc folk-ul

0
1401

Cornel Tudose, despre mândria cu care a organizat în aceste zile cea mai longevivă tabără națională de folk din Buzău:

“Tabăra este și concurs anul acesta, cu două secțiuni, de interpretare și de creație”

A transmis mai departe pasiunea pentru muzică și pentru un gen muzical care s-a născut la Râmnicu Sărat prin Vali Sterian, iar acum Cornel Tudose vorbește cu mândrie despre un nou proiect ce are în mijloc folk-ul: o tabără tematică. Câți elevi are în pregătire buzoianul și ce noutăți aduce cu această ediție, aflați chiar acum, din interviul realizat pentru publicația noastră săptămânală.

Silvia BUNICĂ: O nouă tabără, o nouă ediție, ce fac folkiștii tăi la Moroeni în aceste zile și ce aduce nou acest eveniment?

Cornel TUDOSE: Abia au aterizat! Iar noutatea constă în faptul că tabăra se desfășoară ca un concurs anul acesta, cu două secțiuni: de interpretare și de creație.  Seară de seară are loc concursul de interpretare, iar vineri seara va fi și concursul de creație. În seara de sâmbătă va avea loc gala de premiere. Tabăra are un număr de 14 participanți și este organizată sub tutela Centrului Cultural “Florica Cristoforeanu” din Râmnicu Sărat și se află deja la a șasea ediție, suntem mândri și de asta.

S.B.: De câți participant se bucură în ediția aceasta?

C.T.: Sunt participanți din Râmnicu Sărat, Buzău și București, cu vârste cuprinse între 8 și 16 ani. În cadrul taberei se pregătesc elevii grupului de muzică folk ai grupului “Vali Sterian” coordonați de mine, începători și avansați. Tot în aceasta tabăra se pregătește și grupul de muzică folk “Vox Mundi” care, în urmă cu trei săptămâni a obținut locul II la Festivalul Seri Melancolice Eminesciene de la Botoșani.

S.B.: Ce planuri mai ai cu elevii tăi după cel de-al șaselea foc de tabără de la Moroeni?

C.T.: Multe, că suntem plini de idei și planuri. Cele mai reușite piese de la creație vor fi introduse anul viitor pe albumul cu numărul patru „Muguri de Folk”.Tabăra va avea focul de final peste 7 zile și se pare că, fiind la ediția a VI- a, este cea mai  longevivă din țară, așa că nu putem decât să ne dorim la multe, înainte!

Pagină realizată de SILVIA BUNICĂ

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

6 + 2 =