Galaţi: Concurs de pescuit pentru nevăzători

0
1286

Asociația Nevăzătorilor din România, filiala Galați, a organizat, în premieră, un concurs de pescuit sportiv destinat persoanelor nevăzătoare. La startul competiţiei s+au înscris 15 nevăzători, însoțiți fiecare de câte un îndrumător. Majoritatea concurenților au venit pentru prima oară la pescuit.

„Asociația Nevăzătorilor din Galați, militând pentru integrarea în societate a persoanelor cu deficiențe vizuale, introduce pentru prima oară în România acest sport care în alte țări se practică cu succes. Eu cel puțin am participat în alte țări la așa ceva”, a declarat Vasilică Ilieș.

Uniţele au fost special modificate pentru participanţi, astfel încât să nu întâmpine dificultăţi.

„Nu contează ce și cât prindem sau dacă prindem ceva. Ne place să ieșim așa în natură. Ca să știm când am prins un pește ne bazăm pe clopoțelul care este atașat de fiecare undiță, sunt undițe special modificate pentru nevăzători. Nu vedem ce prindem, dar … auzim. Este prima oară când pescuiesc”, a spus Iancu Neagu, unul dintre participanți.

Competiţia a fost organizată cu sprijinul Consiliului Judeţean Galaţi la Complexul de Agrement Zătun. Președintele CJ, Costel Fotea, a fost alături de pescarii nevăzători, le-a urat „fir întins” și a precizat că se gândește ca, în viitor, să sprijine Asociația Nevăzătorilor din Galați în organizarea în județ a unui concurs național de pescuit sportiv pentru nevăzători.

„Este ceva special ceea ce se întâmplă aici. Acești oameni merită toată atenția și respectul nostru. Le-am urat ‘fir întins’ și le-am promis că ne vom implica în organizarea unui campionat național de pescuit sportiv pentru nevăzători. Această premieră trebuie extinsă și la nivel național”, a spus Fotea.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

87 + = 95