Natură dezlănțuită

0
1385

S-au adunat mii de săteni la serbarea folclorică de la Plaiul Nucului, în județul Buzău, hotărâți să petreacă până după lăsarea întunericului. Natura dezlănțuită le-a dat însă planurile peste cap. Dacă evenimentul a debutat la orele prânzului, pe o vreme caniculară, câteva ore mai târziu, nori negri, grei și amenințători au împânzit cerul. Minute în șir, precipitațiile s-au transformat în bucăți de gheață, de dimensiunea unui ou de găină.

A plouat torențial și a bătut piatra, duminică după-amiază, în localitatea buzoiană Lopătari. Miile de oameni veniți să petreacă la sărbătoarea ”Pe Plaiul Nucului” au fugit care-ncotro, pentru a se adăposti. Odată ce ploaia s-a oprit, distracția la evenimentul de la Lopătari a continuat, însă cu un public înjumătățit.

Apa a năvălit pe ulițe iar pâraiele s-au umflat, producând eroziuni ale malurilor. Drumul comunal care leagă Lopătari de satul Vârteju, înspre Lacul Mociaru, a fost distrus pe mai multe porțiuni.

A plouat torențial în jur de 45-50 de minute, iar apa de pe versanți s-a scurs pe drum. Din cauza drumului impracticabil, câțiva turiști din zonă au fost nevoiți să-și lase mașinile sus și să coboare la picior, cu grijă, pe marginea puhoiului de ape.

Tot în urma poptopului de ieri, o familie blocată cu mașina în noroi, pe un drum forestier dintre Lopătari și Chiliile, a fost salvată de un echipaj montan al Jandarmeriei.

O comisie locală evaluează pagubele produse de precipitațiile de duminică.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 71 = 77