Inspectoratele școlare vor putea solicita bani europeni pentru rechizite școlare

0
1314

Copiii dezavantajați din învățământul de stat ar putea primi rechizite școlare gratuite prin intermediul inspectoratelor școlare județene. Acestea vor putea solicita, începând cu luna august 2017, bani europeni pentru acordarea de rechizite școlare pentru copiii dezavantajați din învîțământul de stat, primar sau gimnazial.

“Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate (AM POAD), din cadrul MDRAPFE, lansează în consultare publică Ghidul Solicitantului “Precaritate materială de bază: lipsa materialelor școlare”, pentru un proiect în valoare de 6,75 milioane euro prin care vor fi acordate rechizite școlare copiilor dezavantajați din învățământul de stat preșcolar, primar și gimnazial, la începutul anului școlar 2017/2018. În cadrul apelului de proiecte aferent acestui ghid, care va fi deschis în sistemul informatic MySMIS2014 la începutul lunii august, solicitantul eligibil este Ministerul Educației Naționale, în parteneriat cu inspectoratele școlare din întreaga țară”, se arată ]n ghidul publicat de autorități pe site-ul fonduri-ue.ro.

Procedura de achiziție va fi organizată de inspectoratele școlare, iar propunerile sau observațiile se pot transmite până la data de 4 august 2017. Procedura de achiziție se va organiza pentru furnizarea de materiale școlare, având transportul asigurat până la depozitele puse la dispoziție de către inspectorate.

Distribuirea către copii se va face la sediul grădinițelor și școlilor, care se vor asigura ca livrarea să nu pună destinatarul final „într-o situație de stigmatizare”. Pentru copiii preșcolari, rechizitele vor rămâne în grădiniță, urmând să fie folosite de aceștia pentru activitățile de la grupă.

Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate 2014-2020 (POAD) are o alocare totală de peste 518 milioane euro și are în vedere reducerea sărăciei extreme prin distribuirea de alimente de bază (sub formă de pachete alimentare și mâncare preparată), de materialele școlare pentru copii, trusouri pentru nou-născuți, articole de îmbrăcăminte și încălțăminte și produse de igienă către persoanele cele mai defavorizate.

Conform informațiilor din ghid, din datele Eurostat pentru 2012 rezultă că ponderile cele mai ridicate ale copiilor (0-17 ani) care trăiesc în sărăcie se află în România (52,2%).

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 73 = 76