Atraşi la grădiniţă

0
1573

Copiii născuţi în sărăcie trebuie atraşi către şcoală, pentru a avea şansa de a-şi construi un drum în viaţă. Este convingerea unor educatoare, din Râmnicu Sărat, care au desfăşurat în premieră, acţiuni în cadrul Atelierelor de vară ,,Şotron,,, program iniţiat de asociaţia OvidiuRo. Beneficiari au fost aproximativ 20 de preşcolari, majoritatea de etnie romă, care pe s-au bucurat de activităţi educative interesante, dar şi de o gustare sănatoasă.

În cadrul Atelierelor de vara ,,Şotron” copiii intră în contact cu lumea înconjuratoare prin jocuri liber alese pe centre de activităţi, poveşti, poezii, experimente şi vizite. Astfel de acţiuni s-au desfăşurat, în ultimele două săptămâni, şi în grădiniţa cu program normal ,,Căsuţa veseliei,, situata într-unul din cartierele mărginaşe ale municipiului Râmnicu Sărat. Coordonati patru educatoare voluntare, 20 de copii de etnie rromă au participat la activităţi care au avut ca scop atragerea lor către şcoală.

Toţi copiii prezenţi la acţiunile din cadrul Atelierelor de vară ,,Şotron” au beneficiat zilnic şi de o gustare sănătoasă. Educatoarele au încercat să le ofere câte puţin din ceea ce şi-ar fi dorit să guste dar părinţii lor nu au posibilitatea să le ofere.

În ultima zi, copiii au primit cărţi, dar şi câte un pachet cu produse de igienă. Grădiniţa în care s-a desfăşurat acest program se confruntă an de an cu probleme de frecvenţă la cursuri şi chiar cu situaţii de abandon şcolar. Asta pentru că părinţii romi, unii cu o situaţie materială precară, refuză să îşi aducă copiii la cursuri.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 10 = 12