VRANCEA: Mobilizare amplă de forțe pentru nimic

0
1744

Un bărbat din Vrancea a pus pe jar autoritățile inutil după ce anunțat prin serviciul de urgență 112 că ar fi fost atacat de urs , că este rănit și nu se poate deplasa. Apelul a fost înregistrat la ora 9 și 57 de minute. În scurt timp, în zonă au ajuns mai multe autospeciale dar și un ATV special pentru drumurile grele de munte.

Peste 25 de pompieri, jandarmi, polițiști, ajutați de localnici au luat la pas pădurile și pășunile din jurul comunei Poiana Cristei, de unde bărbatul plecase cu turma de oi.

După mai bine de cinci ore în care salvatorii au mers kilometri întregi pe poteci abrupte și prin căldură, pentru că la orele prânzului se înregistrau peste 30 de grade, totul s-a dovedit o farsă. Din pozele făcute de reprezentanții Inspectatoratului pentru Situații de Urgență Vrancea se vede cum bărbatul nu avea nici măcar o zgârâietură când a fost găsit.

Pentru că a pus pe jar autoritățile inutil bărbatul va fi amendat cu suma de 1000 de lei.

Nu este pentru prima dată când echipe de pompieri, polițiști și jandarmi din Vrancea au fost puse pe drumuri inutil. Acum nici o lună, un bărbat din comuna Reghiu a anunțat că a văzut un avion prăbușit în în apropiere de comună. După ce pompierii au ajuns în zonă au constatat că a fost o alarmă falsă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

67 + = 74