LIBER LA VÂNĂTOARE DE URȘI

0
1381

Din august va fi liber la vânătoare de urși! Ministerul Mediului ar putea aproba cota de recoltare la urși, în judeţul Buzău, în urma tot mai multor atacuri ale animanelor sălbatice, care au produs pagube însemnate locuitorilor din zona de munte a județului. Jandarmeria va fi implicată și ea în operațiunilor de îndepărtare a animalelor sălbatice de zonele locuite de oameni, după ce legea le va da posibilitatea jandarmilor montani să folosească arme cu tranchilizante.

Numărul mare de sesizări privind atacuri ale animelor sălbatice în zonele de munte ale mai multor judete, în special ale urșilor, a determinat autoritățile să facă demersuri la Ministerul Mediului pentru soluționarea acestei probleme cât mai urgent.

Prefectul Județului Buzău, Carmen Ichim, afirmă că reprezentanții Ministerului mediului au răspuns prompt la solicitările autoritatilor. Mai precis, în luna august, va fi emis un ordin de ministru prin care vor putea fi ucisi 140 de urși și 97 de lupi. Deocamdata nu se știe numărul exact de lupi și urși care pot fi vânați in județul Buzău, însă prefectul județului spune se va acționa în toate comunele vizate frecvent de atacuri ale sălbăticiunilor. De uciderea urşilor se vor ocupa atât vânătorii de la Garda Forestieră cât și jandarmii montani. Legea le dă oamenilor legii posibilitatea să poarte arme cu tranchilizant pe care să o folosească în cazul apariției unui animal sălbatic în vecinătatea unei gospodării.

În județul Buzău, în ultimele luni, au fost sesizate atacuri ale urșilor în localitățile Colți, Chiojdu, Mărgăritești și Pănătău.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

6 + 1 =