Puntea disputelor

0
1369

Puntea pietonală, care face legătura între localitatea buzoiană Valea Râmnicului şi municipiul Râmnicu Sărat, a ajuns motiv de dispută între aleşii locali. În timp ce consilierii PNL din comuna susţin că acest obiectiv ar fi trebuit reabilitat cu bani de la bugetul local, cei ai PSD spun ca această investiţie nu este o prioritate. Social-democratii îşi doresc transformarea punţii într-un pod, însă costurile sunt uriaşe şi nu pot fi realizate din fonduri proprii. În acest sens a fost depus un proiect la Ministerul Dezvoltarii, pe Programul Naţional de Dezvoltare Locală 2.

În ultimii ani, puntea pietonală, care face legătura între localitatea buzoiana Valea Râmnicului şi municipiul Râmnicu Sărat, a fost deseori închisă pentru că nu mai prezenta siguranţă pentru cei care alegeau să o folosească. Consilierii PNL din comună spun că această cale de acces ar fi trebuit serios reabilitată cu bani de la bugetul local, în condiţiile în care Primăria a înregistrat un excedent bugetar.

“Noi din bugetul local puteam să rezolvăm această situaţie. (…) S-a creat un proiect, dar din bugetul local. Puteam să realizăm astăzi obiectivul puntea Valea Râmnicului, cu banuţi puţini şi calitate bună” spune Valentin Urloiu, consilier PNL Valea Râmnicului .

Primarul din Valea Râmnicului, Marian Galbenu, spune însă că îşi doreşte transformarea punţii într-un pod, dar fără a irosi fondurile de la bugetul local. În acest sens el a depus un proiect la Ministerul Dezvoltării, pe Programul Naţional de Dezvoltare Locală 2.

În timp ce aleşii PNL consideră absolut necesară reabilitarea punţii, cei ai PSD spun că această investiţie nu este o prioritate, în condiţiile în care în secolul XXI, puţine persoane mai folosesc această cale de acces.

“Sunt unii bătrâni care nu pot ocoli pe la podul Râmnicu Sărat pentru a ajunge la piaţă, iar pentru unii era mai facil, mai aproape să traverseze puntea. Ajutăm mai mult firmele de transport, să ia oamenii, să îi ducă la piaţă.” A mai spus Valentin Urloium consilier PNL Valea Râmnicului.

În replică, primarul din Valea Râmicului nu consideră o prioritate acest proiect ce ar costa aproximativ 40 de miliarde de lei vechi, avînd în vedere că doar 200-500 de persoane care ar mai folosi această punte.

“Nu este neapărat o prioritate. Dar parcă pentru 100, 200, 500 de oameni să irosim banii acum, nu. Haide să nu o facem sub formă de propagandă politică, haide să gândim întâi. Este nevoie să băgăm atâţia bani, adică 40 de miliarde de lei (n.r. lei vechi) pe o punte?  În condiţiile în care sunt atâtea căi de acces?” spune Marian Galbenu, primar Valea Râmnicului.

Toamna trecută, după ce apele râului Râmnicu Sărat au crescut, un pilon de susţinere al punţii s-a rupt, iar aceasta a fost închisă. Ulterior a fost reparată şi redeschisă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

9 + 1 =