Haos la comisia de fond funciar

0
1381

Probleme mari la Buzău privind situațiile de fond funciar! Prefectura trebuie să pună în aplicare, în regim de urgență, sute de sentințe judecătorești definitive. Toate acestea după ce, ani de zile, Comisia Județeană de Fond Funciar pare să nici nu fi existat. Prefectul județului Buzău dă vina pe foștii prefecți însă explică faptul că în anumite perioade ședințele de fond funciar au fost suspendate.

Prefectura Buzău se confrunta cu o situație critică! Peste 800 de dosare de fond funciar, pentru care instanța de judecată a dat sentințe defintitive și irevocabile, așteaptă să fie puse în aplicare. Prefectul judetului, Carmen Ichim, spune că situația pe care a gasit-o în instituție în ceea ce priveste soluționarea dosarelor de punere în posesie este mult mai gravă decât și-a imaginat.

“Fondul funciar reprezintă acum cam 90 la sută din activitatea instituţiei prefectului. Venind cu un număr de circa 800 (n.r. şentinţe judecătoreşti), cele de care ştim. Mai sunt şi cele de care nu ştim şi se află la comisiile locale din teritoriu. În cadrul acestora mai avem aproape 100 de sentinţe judecătoreşti cu penalităţi, despăgubiri, cu daune combinatorii sau amenzi judiciare.” spune Carmen Ichim, prefect Buzău.

Un caz deosebit se înregistrează în comuna Tisău, acolo unde mai multe dosare de puneri în posesie nu au fost puse în executare din cauză că Direcția Silvică și Ocolul Silvic Tisău refuză să semneze anexa care trebuie să fie validată în Comisia Județeană.

Prefectul județului Buzău spune că va milita pentru Legea Răspunderii Magistratului. Și asta deoarece, la multe dosare, erau anexate certificate false de dobândire a proprietății.

Timp de doi ani activitatea Comisiei Județene de Fond Funciar a fost suspendată la Buzău, fie din cauza absenţei prefectului, fie a subprefectului, care îndeplinesc funcţiile de președinte al comisiei şi, respectiv, de secretar.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 21 = 23