În orasul Buzău au înflorit trotuarele

0
1442

Pe strada Carpați din orașul Buzău, prin crăpăturile asfaltului s-au format adevărate grădini urbane, cu flori multicolore. Localnicii au ajuns să le îndrăgească şi să aiba grijă de ele. Chiar şi cei care trec prin zonă s-au obişnuit, de ani buni, cu florile care au răsărit din asfaltul trotuarelor. 

Minunea le-a fost dăruită de natură buzoienilor de pe strada Carpați, pentru că pasajele pietonale n-au mai fost asfaltate de zeci de ani. Printre florile care străpung asfaltul se găsesc petunii, regina nopții și flori de piatră, plante parfumate, cu aspect încântător. Florile reprezintă deopotrivă biruinţa vieţii asupra bitumului turnat cu decenii în urmă şi neglijenţa autorităţilor care uită, de ani buni, să repare pasajele pietonale. În timp, riveranii s-au consolat cu gândul că trotuarele nu vor fi reparate prea curând şi au început să îngrijească neobişnuitele grădini.

Oamenii de pe stradă au grijă ca buruienile să nu năpădească plantele apărute din asfalt, plivesc bălăriile şi udă florile când au nevoie de apă. Chiar şi cei care trec prin zonă s-au obişnuit, de ani buni, cu florile apărute din asfaltul trotuarelor.

De ceva ani, micile grădini de pe trotuar nu mai deranjează pe nimeni. Mai mult, oamenii merg pe carosabil, pentru a proteja florile.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

8 + 1 =