Chinezii vor să investească

0
1548

Chinezii vor să investească la Buzău! Este vorba despre reprezentanţi ai provinciei Habei din China care s-au întâlnit în  weekend cu șefii administrației buzoiene. Conducătorii provinciei Hebei împreună cu oameni de afaceri din zonă doresc să iniţieze o colaborare economică și culturală cu județul Buzău, acțiuni care vor fi concretizate printr-o vizită viitoare.

Oaspeții chinezi au fost primiți de către președintele Consiliului Județean Buzău, prefectul județului, parlamentari PSD, dar și șefi de instituții aflate sub autoritatea Consiliului Județean Buzău. În cadrul discuțiilor, s-au pus bazele unei colabărări pe plan economic, dar și cultural, între provincia Hebei și județul Buzău. Petre Emanoil Neagu, președintele Consiliului Județean Buzău, a mărturisit că a vizitat China și că a rămas impresionat de progresul economic înregistrat de această țară. El a mai spus că există deja investitori chinezi care au afaceri în județ, în industria de prelucrare a lemnului, a tutunului dar și în comerț, cu peste 3000 de angajați.

Oaspeții chinezi, șefi ai administrației regiunii Habei, dar și oamenii de afaceri, s-au arătat interesați să ajute la dezvoltarea economică a județului prin investiții în diferite domenii de activitate. La final, atât oaspeții chinezi și cât și oficialii buzoieni și-au oferit mici cadouri cu produse tradiționale si obiecte reprezentative ale zonelor pe care le reprezintă.

În cursul zilei de sâmbătă, delegația chineza a vizitat Muzeul Județean dar și Vulcanii Noroioși. O delegație mult mai numeroasă a provinciei Hebei va sosi la Buzău în următoarele luni, atunci când discuțiile de sâmbătă se vor concretiza prin crearea unei platforme comune pentru identificarea oportunităților de afaceri între firmele din cele două țări.

Provincia Hebei este situată în nord-estul Chinei, în apropiere de capitala Beijing, și are o populație de 67 de milioane de locuitori.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

6 + 4 =