Campanie cu brățări salvatoare iniţiată de un grup de voluntar constănţeni

0
1125

Neglijenta şi uneori chiar iresponsabilitatea de care dau dovada unii părinţi veniţi în vacanţă la mare pot avea urmări dintre cele mai nefericite asupra copiilor.

Zeci de copii se pierd zilnic pe plajele de pe litoral, după ce sunt lăsaţi de părinţi să intre în apă sau să meargă la joaca singuri. Astfel de evenimente neplăcute vor putea fi de acum evitate cu ajutorul unor braţări de vacanţă, care se împart în fiecare an, pe toate plajele litoralului românesc, de către voluntarii constănţeni.

Odată veniţi la mare cei mai mulţi turişti încearcă să uite de probleme şi griji şi caută să se relaxeze. Unii însă uită şi de copiii cu care vin însotiţi pe plajă.

Aşa se face cî zilnic pe litoral salvamarii sunt asaltaţi de copiii care se pierd de părintii lor, ori de adulţi care nu îşi mai găsesc micuţii.

Pentru ca astfel de situaţii să nu se mai repete, pe litoral se împart băţările de vacanţă. Cei mici primesc o astfel de brăţara pe care este trecut numărul de telefon al părinţilor, iar în cazul în care acesta se pierde cine îl găseşte poate suna la acel număr.

Brăţările sunt facute dintr-un material rezistent la apă şi chiar dacă uneori se mai rup, coordonatorii campaniei oferă părinţilor şi câteva de rezervă.

Campania se va derula până la sfârşitul sezonului estival pe întreg litoralul românesc, dar şi în taberele de copii de la malul mării. 32.000 de astfel de brăţări vor fi împărţite pe toate plajele, inclusiv la Sulina.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 + 4 =