Crucea Alb – Galbenă salvată de la desfiinţare

0
1207

 

Crucea alb-galbenă din Buzău, fundaţie specializată în  îngrijiri medicale şi sociale la domiciliu, a fost salvată de la desfiinţare. Printr-un acord de colaborare între Consiliul Judeţean Buzău şi reprezentanţii provinciei belgiene Flandra Orientală, fundatia care ofera îngrijire bătrânilor singuri şi bolnavi, dar şi copiilor aflaţi în dificultate, va primi finantare în următorii 3 ani.

 

Consiliul Județean Buzău, reprezentantii Provinciei belgiene Flandra Orientală, și Fundația Crucea Alb Galbenă Buzău au semnat un nou acord de parteneriat pentru furnizarea de îngrijiri medicale și sociale la domiciliu în județul Buzău. Prin acest acord, Crucea Alb Galbenă va beneficia de finanţare în urmatorii 3 ani. Fără aceste fonduri fundaţia era la un pas de desființare.

 

Prin noua înţelegere, reprezentanţii provinciei belgiene, Flandra Orientală, se obligă să finanţeze Fundaţia Crucea Alb- Galbenă din Buzău cu 30.000 de euro.

În judeţul Buzău, sute de persoane primesc, anual, îngrijiri la domiciliu, de la echipe specializate de asistenţi, psihologi şi terapeuţi ai fundatiei Crucea Alb – Galbenă.

Primul punct de Cruce Alb – Galbenă, model adus în România, de belgienii din Flandra Orientală, a fost înfiinţat în 1996, în Capitală. Al doilea judeţ în care belgienii au înfiinţat o astfel de fundaţie a fost Buzăul, în anul 2003. Belgienii consideră că asistenţa la domiciliu înseamnă calitate şi costuri mai mici decât în spital, pentru orice pacient dar şi pentru stat.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 86 = 88