Proba practică a examenului auto va fi înregistrată

0
1510

Proba practică a examenului auto devine o sperietoare pentru toţi cei care vor să obţină permisul prin mită sau alte aranjamente. Totul va fi filmat şi înregistrat, aşa că, dacă apar abuzuri, orice contestaţie poate fi verificată. Sistemul de monitorizare video şi audio a probei practice a examenului auto va funcționa și la Buzău.

De joi, 13 iulie, fiecare polițist examinator din județul Buzău va avea în maşina un dispozitiv de înregistrare audio-video la proba practică de obținere a permisului auto. Camera video va fi montată la începutul probei şi trebuie să surprindă toate manevrele făcute de candidat în timpul examenului, dar şi discuţiile din maşină.

“Camera de luat vederi se montează cu o ventuză în parbriz, astfel încât să nu obstrucţioneze vizibilitatea candidatului sau a examinatorului. Acesta va filma întotdeauna paralel cu axul drumului. (…) Camera va înregistra audio şi video întreaga probă, de la urcare şi până la coborâre” a spus Constantin Bădeanu, şef Direcția Permise şi Înmatriculări Auto Buzău.

Candidaţii trebuie doar să îşi învingă emoţiile în faţa camerelor. În aceste condiţii, dispar suspiciunile, iar contestaţiile pot fi uşor verificate. Inclusiv cazurile de mită.

După examen, imaginile colectate de tabletă sunt păstrate pe serverele Direcției de Permise și Înmatriculări, timp de 6 luni. Asta pentru cazul în care cel care a fost examinat dorește să depună contestație. Atunci imaginile pot fi folosite ca probă. Sistemul de monitorizare audio-video a examenului auto a fost implementat deja în București și județul Ilfov, de la 1 iulie.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 + 7 =