Programul Start-Up Nation: numărătoare inversă

0
1187

Până la această dată au fost înscrise în programul Start-Up Nation peste 4.700 de planuri de afaceri. 45,8% dintre cei care au aplicat sunt femei și 54,2% bărbați, iar 72 dintre proiecte au caracter inovativ.

 

„Proiectele pot fi depuse până pe 14 iulie. Până acum avem 12.273 de conturi, 4.703 planuri de afaceri înscrise, 11.127 de locuri de muncă noi asumate, din care 8.741 locuri de muncă pentru absolvenți șomeri și persoane defavorizate, ceea ce arată că era absolut necesar să luăm aceste măsuri pentru încurajarea tinerilor”, a spus ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, Ilan Laufer.

Cei mai mulți aplicanți sunt din București, respectiv 658, urmați de cei din Cluj — 499, Timiș — 263 și Iași — 235.

Potrivit acestuia, ministerul a primit trei oferte din partea băncilor care vor să fie partenere în acest proiect, acestea fiind Banca Transilvania, CEC Bank și Banca Comercială Română (BCR).

Programul Start-Up Nation a devenit activ pe data de 15 iunie, la ora 10:00, iar potențialii beneficiari vor înscrie online planurile de afaceri timp de 30 de zile. Programul are o alocare de 1,7 miliarde de lei, din surse bugetare naționale și fonduri europene, iar suma pe care un beneficiar o poate obține este de maximum 200.000 de lei.

Obiectivul principal al programului îl constituie stimularea înființării de noi întreprinderi mici și mijlocii, îmbunătățirea performanțelor economice ale start-up-urilor și facilitarea accesului acestora la finanțare. Anul acesta, prin programul Start-Up Nation se estimează finanțarea a 10.000 de firme nou înființate, care vor crea cel puțin 10.000 de noi locuri de muncă.

La începutul lunii iunie, Ilan Laufer preciza că, pentru a beneficia de acest program prima condiție este înființarea unei societăți comerciale după data de 1 ianuarie 2017. A doua condiție este crearea a cel puțin un loc de muncă pe care antreprenorul să îl mențină pentru o perioadă de doi ani.

„Programul este dedicat inclusiv antreprenorilor care nu au capital propriu. Nu este un lucru pe care îl încurajez, dar cred că în România există mulți tineri, și bărbați, și femei, care într-adevăr văd o speranță în programul Start-Up Nation și unii dintre ei nu dispun de capital propriu, iar acest program oferă finanțare 100% nerambursabilă. Aceasta nu înseamnă că, dacă aveți un plan de afaceri de peste 200.000 de lei nu puteți veni cu propriul plan de afaceri”, a precizat Laufer.

Sursa: Agerpres.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 + 4 =