PREMIANŢII BACALAUREATULUI

0
2037

Județul Buzău a avut, la examenul de Bacalaureat din acest an, un procent de promovare de 76,13%, peste media națională. Cele mai bune rezultate au fost obținute de absolvenții Colegiului Național „B.P. Hasdeu”. De aici provine și singurul elev cu 10 pe linie din judetul Buzău, Marius-Daniel Marinescu, originar din Rm Sarat. Coincidenta sau nu, al doilea in topul mediilor la Bacalaureat este tot un elev din Rm Sărat, Mitruţ Vasile, absolvent al Colegiului Naţional Alexandru Vlahuţă din municipiu. El a fost notat cu 10 la matematică şi fizică şi a obţinut media 9,93.

Singurul elev din judetul Buzău, notat cu 10 pe linie la Bacalaureat, Marius-Daniel Marinescu este un tânăr modest, echilibrat şi ambitios. Este originar din Rm-Sărat şi a învăţat până în clasa a 8-a la şcoala giminazială nr.1 din oraşul natal. Marius a ales să înveţe apoi la Colegiul Naţional “Bogdan Petriceicu Haşdeu” din Buzău şi timp de 4 ani a locuit cu chirie, în Rm. Sărat venind doar în weekend.

Marius recunoaşte că nu i-a venit să creadă că a obţinut 10 pe linie la Bacalaureat. A plâns de bucurie şi şi-a sunat repede părintii să le dea vestea cea mare. Extrem de fericiţi, părinţii l-au aşteptat pe Marius acasă cu şampanie şi dulciuri. Mama lui este asistent de farmacie,  iar tatăl cadru militar. Marius mai are şi un frate care este în clasa a IV-a.

În liceu, materiile sale preferate au fost informatica şi matematica. Recunoaşte că a făcut meditații la materiile,    la care a susținut bacalaureatul, dar la Rm Sărat, nu la Buzău.

Pentru viitor, Marius are o mare dorinţă: să devină  programator la o companie care produce jocuri pe calculator iar apoi să-si deschida propria firmă de jocuri şi aplicaţii pentru telefoane mobile. El şi-a dori să studieze în continuare în România, la Facultatea de Automatică şi Calculatoare.

 

Al doilea premiant al bacalaureatului în judetul Buzău este tot un elev din Rm Sărat. Mitruţ Vasile a obţinut cea mai mare medie la nivelul municipiului Rm. Sărat şi a doua medie de pe judeţul Buzău: 9,93. Absolventul Colegiului Naţional Alexandru Vlahuţă a reuşit să obţină nota 10 la matematică şi la fizică, iar la limba şi literatura română a fost notat cu 9,80. Aceste rezultate l-au bucurat şi totodata l-a suprins pe Mitruţ. Acesta recunoaşte că nu i-a fost deloc uşor să obţină nota maximă la două probe ale Bacalaureatului. A muncit mult, însă este mulţumit că eforturile lui nu au fost în zadar. Pasionat de matematică şi fizică, încă din gimnaziu, Mitruţ culege acum roadele muncii sale.

Performanţa obtinută de Mitruț Vasile îi face mândri pe profesorii săi de la Colegiul Naţional Alexandru Vlahuţă.

Încă din clasa a V-a, Mitruţ Vasile a participat an de an la olimpiadele scolare de matematică şi fizică, unde a obţinut numeroase premii. Viitorul său se anunţă a fi unul strălucit şi asta pentru că aşa a hotărât. Acesta va studia în România. Săptămâna viitoare Mitruț va susţine examenul de admitere la Academia Tehnică Militară, la Serviciul de Telecomunicaţii Speciale.

Încă din clasa a XI-a, Mitruț Vasile a fost admis la Facultatea de Informatică, din cadrul Universităţii Alexandru Ioan Cuza din Iaşi. El a dat atunci examen de admitere împreună cu cei care deja absolviseră liceul şi a reuşit să se claseze pe locul şase pe lista celor admişi. Absolventul râmnicean speră însă să ia examenul la Academia Tehnică Militară, instituţie ale cărei cursuri doreşte să le urmeze cu aceleaşi rezultate remarcabile.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 + 1 =