Sămânță de calitate

0
1517

Doar din semințe de calitate ies holde bogate. O spun specialiștii de la Inspectoratul Teritorial pentru Calitatea Semințelor (ITCCS) din Buzău care sunt convinși că de cele mai multe ori calitatea semințelor face toți banii. Aceștia avertizează însă că semințele trebuie păstrate în condiții optime pentru a da randament.

Specialiștii de la ITCCS Buzau sondează în permanență fiecare lot de semințe în parte și ridică probe de calitate. Sămânța este comercializată numai atunci când corespunde din punct de vedere calitativ.

“Sămânța nu poate fi comercializată decât dela producători direcți sau de la firmele specializate în valorificarea acestora care garantează autenticitatea și valoare biologică a semințelor” spune Constantin Feraru-director ITCSMS Buzau

România pare să-şi fi recâştigat renumele de „grânarul Europei”. Potrivit Comisiei Europene, la finalul lunii mai,   țara noastră a devenit principalul exportator de cereale din Uniunea Europeană. La Buzău, numai anul acesta au fost  însămânțate cu grâu peste 2.000 de hectare de teren, mult mai mult față de anii trecuți.

Potrivit statisticilor, România are o suprafață agricolă de  14,8 milioane de hectare, dintre care doar zece milioane de hectare sunt ocupate cu terenuri arabile.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 62 = 71