Dănuţ Căpăţînă, Fostul şef al Spitalului Judeţean Constanţa, condamnat la închisoare

0
1323

Fostul şef al Spitalului Judeţean Constanţa, Dănuţ Căpăţînă, a fost condamnat definitiv la sase ani şi opt luni de închisoare. El este acuzat de luare de mita in schimbul facilitarii incheierii unor contracte intre anumite societati si Spitalul Judetean Constanta.

Fostul manager al unitătii medicale fusese condamnat, în primă instanţă, la 13 ani şi patru luni de închisoare. Dosarul cauzei a fost instrumentat de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, care, în rechizitoriul întocmit, au reţinut că în perioada iulie 2009 – mai 2016, managerul spitalului, Dănuţ Căpăţînă a primit de la mai mulţi reprezentanţi de societăţi comerciale  197 de mii de euro, 28 de mii de dolari şi aproape 5 milioane de lei. Banii au fost primiţi în schimbul încheierii, derulării în bune condiţii şi plăţii la timp a facturilor aferente contractelor încheiate între Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa cu acele societăţi comerciale. Aceste contracte vizau achiziţia de servicii IT şi ulterior de mentenanţă IT, servicii de medicina muncii destinate angajaţilor spitalului, servicii medicale constând în analize de laborator.

Într-un alt dosar, Dănuţ Căpăţînă a fost condamnat în primă instanţă la patru ani şi patru luni de închisoare cu executare.

Pedeapsa în acest caz nu este definitivă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

68 + = 69