Se reîntorc la muncă mai devreme pentru 650 lei

0
1164

Tot mai mulţi părinţi aflaţi în concediu pentru creşterea copilului aleg să revină la serviciu mai repede. Și nu de teama că rămân fără serviciu, ci pentru că primesc un stimulent de insertie de 650 lei. În Buzău, peste 1.200 de titulari primesc acest stimulent financiar, ceea ce reprezintă o creştere mare comparativ cu anii trecuți.

În România, părinţii au dreptul să stea acasă până la doi ani pentru creşterea copilului, însă foarte multi aleg să revină la serviciu mai repede, pentru a încasa stimulentul de inserție în valoare de 650 de lei lunar. Potrivit Agenţiei pentru Plăţi şi Inspecţie Socială Buzău, peste 1.200 de titulari primesc în prezent acest stimulent financiar, ceea ce reprezintă o creştere substanțiala față de anii trecuți.

În Ungaria, Republica Moldova, Norvegia sau Finanda legea le dă dreptul femeilor să opteze pentru un concediu maternal de 3 ani. Finlanda a fost desemnată în 2013 ţara cu cele mai fericite mame de pe glob, conform unui studiu. În Franţa situaţia este mai specială: la primul copil mama poate sta 9 luni acasă, iar la al doilea 3 ani. Astfel, părinţii sunt încurajaţi să facă cel puţin doi copii.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

6 + 1 =